About – Lab Split Craft Brewery

LAB Split Craft Brewery is the first brewery coming out from Split, Croatia. We are proud to be among the fist to offer uncompromising beer to the people in Croatia. Our moto is to help others grow and raise awareness about craft beer in general. Follow us and help us spread the love for hops, esters and maltiness of a great beer.
If you happen to enjoy one of our beers in a stunning location… make sure to drop us an image to our FB or Untappd!

BEER

Lab Split – BARBA PALE ALE / 5,4% ALC / 45 IBU

BARBA PALE ALE is our first beer we ever made, it is also out headlining beer and a main seller. BARBA is made to be an summer ale, very drinkable, touch of zesty bitterness on top of light caramel body. Turns out BARBA is not bad during winter either!
If you know your hops, you will be please to know we are using only the best! Columbus, Chinook and Centennial are making this beer stand out. Each hop is carefully balanced to offer blend of aromas each can provide.
Centennial – Medium with floral and citrus tones,
Chinook – Mild to medium-heavy, spicy, piney, and grapefruity,
Columbus – Earthy, citrus & spicy.

Look For BARBA

LAB Split

This is an map showing all hiding places BARBA has used!

Look for BARBA and comment on your beer: Komentiraj barbu

Facebook Feed

LAB Split - Craft Brewery
LAB Split - Craft Brewery23 hours ago
Barba je hrabro dogurao do zapadnog djela Sahare... ajmo naši!!!
LAB Split - Craft Brewery
LAB Split - Craft Brewery3 days ago
🏠🏖️🚢☀️🔞🇭🇷️🇭🇷️😂🍺🍺
Jedna jako pozitivna priča iz 2017 godine je Craft Beer Festival u Dubrovniku i upoznavanje Nike i Gorana... sada već uhodana suradnja rezultirat će novim pivima u 2018 godini iz režije <>LAB Split <> Donja Banda!<> 🍺🍺🍺🍺🍺

https://blog.vecernji.hr/volim-pivu/u-konavosku-seosku-kucu-na-prsut-sir-vino-i-pivo-9880
LAB Split - Craft Brewery
LAB Split - Craft Brewery5 days ago
Objava br 3.
Što očekivati od Barbe u 2018 god.

Barba Pale Ale će dobiti blago izmjenjen profil za 2018 te će dobit više hmelja. Svake godine hmeljevi drugačije urode i nije svaki hmelj jednako dobar iz godine u godinu. Zato ćemo mi po treći put blago izmjenit recept Barba Pale Ale-a i iskoristit ono najbolje što se na tržištu nudi. Odlučili smo i podebljat hmelj jer vidimo da naši konzumenti jako dobro reagiraju na suho hmeljenje piva 😊
Englez 2018 će doživjeti najveći zaokret. Englez 2018 ide više prema English Pale Ale & IPA stilu. Što to točno znači? To znači manje karamelnih sladova, svijetlije pivo sa mnogo više hmelja i naravno bitno je reći Vjerojatno Prvi English Ale/IPA u Hrvatskoj 😊

Prezentacije 2018 Barbe i Engleza ćemo odraditi krajem prvog mjeseca!
LAB Split - Craft Brewery
LAB Split - Craft Brewery shared Ivan Rako's post.1 week ago
Kad smo čuli da naš legendarni homebrewer Ivan Rako kreće na put prema Africi sa svojim teamom Rally Dogs gdje će po završetku humanitarnog Rally-ja on i njegovo društvo donirati automobil sa slike pun lijekova i ostalih medicinskih pomagala za djecu... nismo mogli se ne uključiti u ovaj projekt.

Sretno momci!
LAB Split - Craft Brewery
LAB Split - Craft Brewery added 2 new photos.1 week ago
No.2 Objava što očekivat u novoj godini od Barbe:

Uložili smo u pogon... i to mnogo 😊

Uložili smo u ventilaciju, te novu rashladnu komoru kako bi sve naše pive stajale u pogonu i čekale na Vas na ugodnih 3 st. C. Nefiltrirana i nepasterizirana piva su jako osjetljiva na visoke temperature i ako se ne skladište pravilno, postoji mogućnost da do Vas dođe pivo koje nije onakvo kakvo bi mi željeli. Filtracijom se skida jako mnogo okusa iz piva ali dobiva na stabilnosti u neadekvatnim uvjetima. Mi smo odlučili ne pristat na kompromis i filtraciju, već ćemo se potruditi da održimo hladan lanac od pivovare pa do Vas, te da pivo koje dobijete u časi bude najbolje što može biti!!!

Kako smo već prije naglašavali, sterilnost u procesu proizvodnje piva je ključna, zato smo cijelu pivovaru pokrili lampama za sterilizaciju koje se koriste za sterilizaciju kiruških sala! Ako je dovoljno dobro za kirurgiju i operacije, onda je dovoljno dobro i za Barbu!

Još neke sitnice i preinake u pogonu smo napravili kako bi imali bolju kontrolu i stabilnost proizvoda. Nećemo o ovome previše, jer nikoga ne zanimaju ventili, cijevi, ispusti, kanali, varovi i slične stvari 😊
LAB Split - Craft Brewery
LAB Split - Craft Brewery2 weeks ago
https://www.youtube.com/watch?v=bvSYUv8SDw8

Što možete očekivati od LAB pivovare i Barbe u 2018. godini?!
Ovo će biti serija od nekoliko objava!

Barba će nastaviti sa pivama kao što je Imperial IPA. Uspjeh imperialke i pozitivne kritike koje smo pobrali sa svih strana nas je ohrabrio da nastavimo raditi beskompromisne pive!!

Slijedeći noviteti koje ćemo izbaciti je brutalna IPA i novi Englez za 2018.
Zbog dobre suradnje s distributerima i dobavljačima hmelja, došli smo do vrhunskih hmeljeva i slatkog problema... što koristiti ove godine 😊 A rezultat će biti bezkompromisno pivo, hmeljeno van pameti!
LAB Split - Craft Brewery
VELO MISTO: Jema puno lipi stvari, ma nesmin kazat
http://vinovo.magnify.net/playlist/VELO-MISTO VELO MISTO Hajduk Split was founded in the famous, centuries old pub Flek in Prague (then also a part of Austro...
youtube.com
LAB Split - Craft Brewery
LAB Split - Craft Brewery2 weeks ago
Malo smo se uspavali zadnjih dana sa objavama... ali zato spremamo novi i veliki update kroz sljedećih par dana... di, šta i kako ćemo u 2018!

Kontakt

L.A.B. SPLIT društvo s ograničenom odgovornošću, za trgovinu i usluge
Skraćeni naziv: L.A.B. Split d.o.o.
Ante Petravića 33
21 000 Split
mail: info@lab-split.com

OIB: 04290814979
MBS: 060336312
Godina osnivanja: 2015.
Žiro-račun: HR5624840081107493446 (Raiffeisen Austria d.d.)
Temeljni kapital u iznosu od 20.000,00 kn uplaćen u cjelosti, Trgovački sud u Splitu, Tt-15/7683-3

13 + 8 =